Overlastdonatie voor winkeliers

U kunt zich als Deventer winkelier (gratis) aanmelden voor het project Overlastdonatie. Dat is een lokaal project, opgezet door de samenwerkende partners van het KVO. Indien u wilt, kunt u er ook voor kiezen om uw winkel aan te sluiten bij het landelijke project Overlastdonatie of het project Afrekenen met winkeldieven. De werking is in alle gevallen hetzelfde: een vermeende winkeldief wordt een bedrag van € 181,00 opgelegd in verband met de overlast en oponthoud die hij/ zijn heeft veroorzaakt in uw winkel.
Aan welk van deze projecten u meedoet, dat is geheel aan u. Wat wel belangrijk is dat hier zoveel mogelijk (Deventer) winkeliers aan mee doen, want het verhoogt de aangiftebereidheid, u ziet toch iets van uw geïnvesteerde tijd terug na een diefstal en bovendien werkten deze projecten preventief!

Wat moet u doen om deelnemer te worden aan het lokale project? Meld uw winkel aan via het contactformulier en er wordt binnen enkele dagen contact met u opgenomen.

Bent u eenmaal aangesloten bij één van deze projecten, dan hoeft u na een winkeldiefstal verder geen actie te ondernemen. Politie en MKB Deventer zorgen samen voor de gegevensuitwisseling en MKB projecten zorgt voor de administratie en financiële afwikkeling.