KVO App

In Deventer wordt sinds 2003 gewerkt met het Collectief Winkelverbod. Dit initiatief van (destijds) het Hoofdbedrijfschap Detailhandel had tot doel om notoire winkeldieven uit meerdere winkels tegelijk te kunnen weren. Via een website konden winkeliers, die onder een KVO vielen, zelf aangeven wie er een verbod moest krijgen en hoe lang dat verbod duurde.

In de praktijk bleek dat winkeliers vergaten om een collectief verbod in te voeren, waardoor het niet rechtsgeldig was. Ook ontstonden fouten in het systeem, doordat meerdere mensen verantwoordelijk waren voor de collectieve verboden.

De projectgroep KVO Deventer zag deze problemen, mag zag ook dat er problemen waren met het gebruik van de website waar alle ‘rode en gele kaarten’ op vermeld stonden: niet iedere winkel beschikte over internet (en nog niet). Vaak was er wel intranet, maar konden geen websites van buiten het eigen netwerk worden geraadpleegd.

Omdat in die jaren de Smartphone helemaal opkwam, werd daarin een oplossing gezocht. Een apparaat waar je zowel de internetsite zou kunnen raadplegen, ook als je in de winkel staat. Een medewerker hoeft dan niet eerst naar een PC te rennen om te controleren of iemand inderdaad nog een collectief winkelverbod heeft. Die informatie kan iedereen (die ingelogd is) zien op een site, maar waarom dan niet gelijk een handzame app maken, met daarin nog een aantal extra functies? Die stap werd uiteindelijk gezet en de KVO-app Deventer was een feit! Op de app worden nog steeds gele en rode kaarten geregistreerd, evenals waarschuwingen. Daarnaast kan er ‘nieuws’ worden verspreid en kan er zelfs een push-melding worden verzonden.

Daarbij werd direct een ‘centrale bewerker’ ingeschakeld: 1 afdeling die steeds zorgt dat de app up-to-date is. Winkeliers hoeven daardoor niet zelf de winkeldieven in het systeem te registeren, dat wordt centraal gedaan. De informatie wordt verkregen door afspraken met politie, via de onderliggende protocollen. De winkelier heeft er geen omkijken meer naar!

Deventer winkeliers – aanmelden
Bent u winkelier in Deventer en wilt u voorkomen dat personen met een Collectief Winkelverbod in uw winkel komen? Download dan nu de KVO Deventer app. Meld u aan en na een korte registratie procedure krijgt u toegang tot deze app.

Op de app vindt u alle collectieve winkelverboden, worden alle ‘waarschuwingen Collectief Winkelverbod’ getoond en vindt u een selectie van de waarschuwingen die collega’s onderling naar elkaar sturen.
Voorwaarde voor deelname aan de KVO-App: winkelier of bedrijfsleider van een winkel in Deventer en u dient het protocol Collectief Winkelverbod te tekenen.